مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی با تشریح مهمترین دستاورده ها و فعالیت های این اداره کل در 8 ماه اخیر گفت: یکی از مهمترین فعالیت های صورت گرفته در این مدت کاوش و گمانه زنی یک محوطه در تپه بيمارستان مانه و سملقان است که در جای خود ار ارزش و اعتبار فراوانی برخوردار است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگیف صنایع دستی و گردشگری کشور، «علی کاظمی» با بیان این مطلب افزود: البته در حوزه میراث فرهنگی موفقیت های دیگری نیز نصیب این استان شده که از آن جمله می توان به پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی به بهترین شکل ممکن در موزه ها و اماکن فرهگی و تاریخی اشاره کرد.
وی اضافه کرد: در این مدت از 24 هزارو 726 نفر از بازدیدکنندگان داخلی و خارجی در موزه ها و مجموعه فرهنگی- تاریخی استان مانند آئینه خانه مفخم، گرمه، جاجرم و فاروج پذیرایی شد.
کاظمی اضافه کرد: از جمله موفقیت های حوزه معاونت هنرهای سنتی و صنایع دستی نیز می توان به تسهيلات اعطايي بخش صنايع دستي با اعتباری به مبلغ 850 میلیون ریال، اشتغال ایجاد شده به تعداد 266 نفر، توليد 55 تن صنایع دستی و صادرات 000/240 دلاری آن، صدور 255 فقره مجوز مشاغل خانگي و ... اشاره کرد.
وی گفت: هم چنین بیمه 471 صنعتگر ، برگزاري کلاس هاي آموزشي در 14 مرکز آموزشی سیار صنایع دستی، آموزش 659 نفر در دوره هاي صنايع دستي، اعطای 559 فقره گواهینامه صنایع دستی به هنر آموختگان، صدور و تمدید 1106 فقره کارت شناسایی صنعتگری،ثبت 2 اثر صنایع دستی در فهرست آثار ملی کشور با عنوان سفره کردي و ابريشم بافي و موفقيت 11 اثر صنايع دستي از استان به کسب نشان ملي و مرغوبيت کالا و راه يافتن به مرحله دريافت مهر اصالت داوري جهاني يونسکو و دريافت مهر اصالت در 3 اثر چاروق، حجاري و سفره کردي نیز اشاره کرد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی اظهارداشت: صدور 4 فقره جواز تاسیس کارگاهی و صدور و تمدید 2 فقره پروانه تولید کارگاهی ، برگزاری 8 نمایشگاه و مشارکت در تعداد16 نمایشگاه خارجی، بین المللی، ملی، منطقه ای ، استانی و محلی و ... نیز از دیگر فعالیت های مهم در حوزه معاونت صنایع دستی این اداره کل در 8 ماهه اخیر است.
کاظمی در ادامه به تشریح مهمترین فعالیت های معاونت گردشگری و سرمایه گذاری و طرح ها این اداره کل پرداخت و گفت: افتتاح یک مرکز اقامتي رفاهي با ظرفيت 144 تخت، سرمایه گذاری در مراکز گردشگری با اعتباری به مبلغ 1667 میلیون ریال، اقامت 9 میلیون و 530 هزار مسافر ورودي به استان، 3467 مورد نظارت (دفاتر- بين راهي- هتلها) و اجرای دو پروژه در بخش دولتی نیز از مهمترین فعالیت های معاونت گردشگری و سرمایه گذاری این اداره کل است.
این مقام مسئول هم چنین تهیه و توزیع بیش از 153 هزار انواع اقلام تبلیغاتی فرهنگی با هدف معرفی توانمندیها، جاذبه های گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی استان انتشار867 خبر در مطبوعات سراسری و محلی، صدور 7 فقره کارت عضویت انجمن میراث فرهنگی فعال و برگزاری نشست های خبری با اصحاب رسانه را از دیگر فعالیت های مهم اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در 8 ماهه اخیر ذکر کرد.
کاظمی هم چنین به تشریح مهمترین فعالیت های یگان حفاظت این ادراه کل میراث فرهنگی خراسان شمالی پرداخت و ادامه داد: کنترل ، نظارت و بازدید به تعداد 34541 از آثار ، کشف اشیاء جعلی و اصلی به تعداد 668 شامل فلز یاب ، سکه، مجسمه، ظروف نیز از مهمترین فعالیت های یگان حفاظت است.
به گفته کاظمی، برگزاری نمایشگاه 10 و مشارکت در22 نمایشگاه بین المللی ، سراسری، منطقه ای ، استانی و محلی و 2 نمایشگاه و همایش خارجی، احداث و راه اندازی8 کمپ و بازارچه صنایع دستی ویژه ایام نوروز 92، برگزاری د 38 همایش ، سمینار ، جشنواره ، نشست علمی و تخصصی و بزرگداشت و واگذاري تصدي گري هاي دولت بر بخش خصوصي نیز از دیگر برنامه های مهم این اداره کل است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در بخش دیگری از صحبت های خود به اجرای مصوبات سفر مقام معظم رهبري به این استان اشاره و افزود:پيگيري هاي ثبت جهاني شهر تاريخي بلقيس اسفراين، موفقيت 11 اثر صنايع دستي استان به کسب نشان ملي و مرغوبيت کالا و راه يافتن به مرحله دريافت مهر اصالت داوري جهاني يونسکو و دريافت مهر اصالت در 3 اثر چاروق، حجاري و سفره کردي و ... نیز از دیگر برنامه های این ادراره کل در جریان سفر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری به خراسان شمالی است.
/108
انتهای پیام/